Az első benyomás mindig döntő, tudjuk ezt az állásinterjúkon vagy akár céges tárgyalásokon, ahol a partnerünkkel először találkozunk személyesen. Azért fontos az első benyomás, mert ilyenkor a másodperc tört része alatt alkotunk egymásról véleményt, amelyeket csak lassan, sok munkával lehet a későbbiekben felül írni.

A jó értékesítő nagy kincs, hiszen minden vállalkozó tudja, a cég sikerében oroszlánrészük van. Nehéz azonban előre megmondani, hogy kiből válik majd valóban sikeres sales-es. Elterjedt nézet, hogy ehhez a munkához extrovertált személyiségnek kell lenni. Ám egy kutatás most azt bizonyítja, hogy a legjobb értékesítők nem közülük kerülnek ki.


Az extrém hideg tél és a zajló Duna ellenére folyamatosan melegszik Magyarországon az átlaghőmérséklet. A klímaváltozást nem csak a mezőgazdaság fogja megérezni, majd’ minden vállalkozónak fel kell készülnie. Lakatos Mónika éghajlatkutatóval beszélgettünk.

A vezetők többsége igyekszik jóba lenni kollégáival, és a hatékonyság mellett arra is ügyel, hogy jó légkör uralkodjon a cégnél. Egy friss tanulmány szerint azonban az ilyen humornak káros mellékhatásai is vannak.

Sokszor éreztem úgy, hogy összecsapnak fejem felett a hullámok, és képtelen vagyok időben elvégezni a feladataimat. Ilyenkor persze korábban kezdtem dolgozni, tovább maradtam bent, ám hiába a fáradtság, a stressz miatt nehezen ment az elalvás. Ez persze olyan ördögi kör, amiből nagyon nehéz kitörni. Szerencsére ma már máshogy csinálom. Íme, 10 tipp, amivel sikerült felturbóznom magam.

Az üzleti utazásokra sokat költő vállalkozások spórolhatnak az Airbnb új szolgáltatásával. A Business Travel Ready kategória a szállodák konkurense lehet, ugyanis a szükséges feltételeket úgy állították össze, hogy a vendék mindent megkapjon, amit egy business hotelben elvárhat. 

Árfolyamok

EUR: 307.98CHF: 282.73USD: 275.38
 

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Hogyan keres új munkaerőt a Mercedes?

„Kecskemét most is jó hely, azonban a várossal azon dolgozunk, hogy még élhetőbb legyen. Ha vannak jó munkahelyek, minőségi óvodák, iskolák, szórakozási lehetőségek, akkor nehezebben csábítható el magasabb fizetési ígérettel a...
Tovább >>
Károly világa

A francia elnökválasztás igazi tétje

Luxusgonddal küzdenek a franciák, legalábbis innen nézve. Az EU második legnépesebb nemzete szereti az életet, szereti a jóléti államot és forradalmi múltja ellenére utálja a változásokat. ...
Tovább >>