1.    A kormány rosszul mérte fel a helyzetet. Pedig saját belső közvélemény kutatásai már az elmúlt hónapokban azt mutatták, hogy az olimpia megrendezése nem csak vidéken, hanem a fővárosban is folyamatosan veszített korábbi népszerűségéből.

Tartományonként összegyűjtöttük az összes osztrák síterep adatait. A felvonók számától, a pályákon át egészen a napijegyek áráig. Jó sízést mindenkinek!


Sokaknak probléma a nevek megjegyzése, pedig az üzleti életben ez a kapcsolatépítés egyik alapja. De mit tegyen az ember, ha egy konferencián egyszerre több szakmabelivel is megismerkedik a szünetekben, vagy ha egy fogadás során találkozik új arcokkal, akik később akár fontos üzleti partnerek is lehetnek. Íme, néhány tipp, ami segíthet!

Izgalmas idők várnak idén a befektetőkre. Sok, még ismeretlen tényező befolyásolja az évet, mindenek előtt az új amerikai elnök törvénybe öntött választási ígéreteinek hatása. Amerika felpörög, a kamatok világszerte nőnek. Így a magyar államkötvények helyett az amerikai és az európai tőzsdén lehet majd keresni: befektetési alapokkal, élet- és nyugdíjbiztosításokkal, brókercégeknél forgatott részvényportfóliókkal. Erős lesz a dollár, az arany és az olaj. Jó év elé néz még az ingatlanszektor, a magyar OTP Bank és a MOL részvényei is. Címlapsztorink második részében a pályázatokkal foglalkozunk. Évekig tartó ígérgetés után most több tucat uniós pénzt írnak ki. A kormány egy éven belül minden támogatandó projektről dönteni akar. A sietség oka: a Brexit miatt megcsappanhat a brüsszeli keret. De mi lesz 2020 után, a következő uniós költségvetési ciklusban? Ma még senki sem meri ezt megjósolni, ezért most kell belevágni. Kik pályáznak jó eséllyel? Melyek a leghasznosabb kiírások a kis- és középvállalkozásoknak? Mennyit kérnek a pályázatírók? Megmutatunk néhány kevéssé ismert, ám előnyös pályázatot is. Itt előfizethet most kedvezményesen!

Magasabb szintre lép a robotizáció. Az adat lesz az új olaj, az intelligens adat pedig az új üzemanyag. Sokkal olcsóbbá válik a gyártás, a logisztika. Ez vár a következő évtizedben az üzleti szektor szereplőire. Egy kis betekintés a már elkezdődött negyedik ipari forradalomba, amely szakmák sorát tünteti el, de lesznek nyertesek is bőven.

Stabilitásról gondoskodó menedzserekkel és fantáziadús vezetőkkel tele van az üzleti világ. Melyik szerep illik jobban Önhöz? Tesztünk segít ennek eldöntésében.Árfolyamok

EUR: 308.25CHF: 289.24USD: 290.17
 
Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Havi félmilliós fizetés vár facility managerként

Az elkövetkező két évben több mint 300 ezer négyzetméter új irodaépület jelenik meg a piacon Budapesten – derül ki a 2016-os Ingatlan Évkönyv című kiadványból. A fejlesztések felpörögtek, az új irodaházakhoz pedig az üzemeltetésben jártas szakemberek kellenek, akiket a nemzetközi szaknyelvben facility managernek hívnak. Kik is ők valójában? Hol tanulhatják ki a szakmát? Mekkora fizetéssel számolhatnak itthon és külföldön. Hamarosan indul egy képzés, amit az osztrák munkaerőpiacon is elfogadnak....
Tovább...