Az emberiség 1 százaléka pszichopata, a csúcsvezetők között pedig 4 százalék az arányuk. Az igazán meglepő azonban az, hogy a középvezetők 8 százaléka tartozik ebbe a nehezen elviselhető csoportba, ami magasabb arány, mint amit az amerikai börtönökben mértek. Vagyis nincs mese, a pszichopaták köztünk vannak.

Felmérések szerint a legtöbb kis- és középvállalkozás névválasztására két szélsőség jellemző: vagy túl kevés időt töltenek a név kitalálásával, vagy túlbonyolítják a folyamatot. A következő hasznos tippeket a Microsoft Small Business tette közzé arról, miként adjunk találó nevet vállalkozásunknak.

HBLF

Egy felmérés szerint a munkahelyi talpnyalók, akik a főnök legnagyobb marhaságára is csak bólogatnak a dolgozók 77 százalékát mérhetetlenül idegesítik. De ez a kisebbik baj, mert vitakultúra nélkül a cégek hatékonysága is romlik, vagyis pénzveszteséget okoznak a folyton csak helyeslő kollégák. És persze mindez leginkább a főnök hibája, mert a többség egyszerűen képtelen normálisan kezelni a kritikákat. De akkor mi a megoldás?

Mi a különbség egy unalmas és egy érdekes prezentáció között? Ég és föld! Az igazi sikert új üzleti kapcsolatok, megrendelések és szerződések számán lehet mérni – eddig a pontig azonban hosszú az út. Ritkaság, hogy valaki született előadó, ezt éppen úgy tanulni kell, mint a legtöbb szakmát.

Hollandiában, Németországban már a kis boltokban is felismerték, mennyire fontos a termékek vonzó megvilágítása. Főként a frissáru – gyümölcsök, zöldségek - eladása növelhető megfelelő fényforrással.

Életünk jelentős részét irodában töltjük, éppen ezért teljes joggal elvárható, hogy az „élettársaink” bizonyos szabályokat betartsanak. Összegyűjtöttük a legbosszantóbb dolgokat.
HBLF

Árfolyamok

EUR: 309.91CHF: 289.57USD: 285.37
 
Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Erasmussal külföldi szakmai gyakorlatra

A közbeszédben az Erasmus egyet jelent a külföldi egyetemi, főiskolai tanulmányokkal. Pedig valójában az EU által finanszírozott mobilitási program ennél sokkal többről szól. Például szakmai gyakorlatra is mehetnek fiatalok a szakké...
Tovább >>
Károly világa

Mégis szurkoljunk Donald Trumpnak?

Hét éven keresztül éjjel nappal azt sulykolták a republikánusok a választópolgárok fejébe, hogy az Obamacare-nek nevezett amerikai betegbiztosítási rendszer „az ördögtől való”. ...
Tovább >>