Magasabb szintre lép a robotizáció. Az adat lesz az új olaj, az intelligens adat pedig az új üzemanyag. Sokkal olcsóbbá válik a gyártás, a logisztika. Ez vár a következő évtizedben az üzleti szektor szereplőire. Egy kis betekintés a már elkezdődött negyedik ipari forradalomba, amely szakmák sorát tünteti el, de lesznek nyertesek is bőven.

Stabilitásról gondoskodó menedzserekkel és fantáziadús vezetőkkel tele van az üzleti világ. Melyik szerep illik jobban Önhöz? Tesztünk segít ennek eldöntésében.

Tavaly óta nem nőtt az európai populista pártok népszerűsége – mondja friss tanulmányuk érdekes eredményéről Boros Tamás politikai elemző. 2010 és ’15 között viszont látványos felfutás volt megfigyelhető. Mi is ez? Mely erők tartoznak ide? Miért Magyarországon a legerősebbek? Erről beszélgettünk a Policy Solutions elemzőcég vezetőjével.

Unja már a munkahelyi rutint? Ki szeretne lépni a szabad piacra, megméretni magát, egzisztenciát alapítani, vagy egy kis pluszt keresni? Itt a nagy lehetőség. Bemutatunk 33 kevés pénzből is elindítható, hamar hasznot hozó, kipróbált vállalkozási ötletet és franchise-megoldást. Ugyanis nem csak technológiai startuppal lehet ma sikereket elérni! Akadnak népszerű iparágak, melyek felívelő pályán vannak – ilyen a futárok piaca vagy a fejvadászat. Ezekbe most érdemes beszállni. De sok új ötlet is megtalálható a listánkon, amelyekről nem is gondolnánk, mekkora profit rejlik bennük. December 28-tól keresse az újságárusoknál, vagy rendelje meg digitálisan!

Soha nem lehet elegendő programozó Magyarországon, még sincs igazán erre fókuszáló képzés diákok számára. Az állami informatikaoktatás pedig nem képes lépést tartani az újdonságokkal. Ezt a piaci rést használja ki a Logiscool, amely már 25 iskolában tanítja programozni a gyerekeket. A terjeszkedést ilyen gyorsan csak franchise-rendszerben lehetett véghezvinni, így ez lett az üzleti modell.

Donald Trump nem hagyja abba a kampányt. Ám most minden egyes szavának súlya van. A leendő elnök azokban a fontos államokban, amelyekben nyert, „Thank you tour”-t indított. A stílusa nem változott: maradt populista, erősen és hatásosan kommunikál, néptribun jelleggel. Ohioban ismét beszólt az elitnek, a saját republikánus pártjának és a „nagyon tisztességtelen médiának”. Emellett nagyon nacionalista hangokat ütött meg, és az erős államról szónokolt:„szeretem a tábornokokat, szeretem az egyenruhás embereket”. Figyelmeztette a cégeket, hogy ne vigyenek el több munkahelyet. Továbbra is a nagy infrastruktúra-beruházásokra helyezi a hangsúlyt. Minden téren gyors változtatásokat és adócsökkenéseket ígér: „semmi sem lehetetlen”. Meglepő hogy a politikus semmilyen segédeszközt nem vett igénybe.

Árfolyamok

EUR: 308.48CHF: 287.6USD: 289.73