10 állás a jövőből, melyekre a Te cégednek is szüksége lehet

Írta: Schilling Tamás - Készült: 2017. április 04.

Tudtad, hogy a legtöbb startupnál van boldogság menedzser, aki a dolgozók jókedvéért felel? Kíváncsi vagy, hogy vállalkozóként szükséged van-e chatbotosra? Mit csinál egy Growth Hacker? A Startup Safary szervezői 10 szakmát gyűjtöttek össze, melyekre egy 21. századi cégnek már szüksége van, pedig lehet, hogy eddig nem is tudott a pozíció létezéséről.Mood Manager / Happiness Manager


Ebben a pozícióban csak azzal kell foglalkozni, hogy a cégnél mindenki jól érezze magát. Tulajdonképpen a speciális HR-es, akinek munkája nem csak abban merül ki, hogy évente kétszer megszervezi a csapatépítő tréningeket. A Google keresőóriásnál olyan szinten foglalkoznak a „jóltartással”, hogy a mood menedzser egyenesen azt üzeni a dolgozóknak: „Ne menj haza, itt mindened megvan, rendelünk neked vacsorát, megágyazunk, csak dolgozz tovább.”

Szükségem van rá a cégemben? Nem is gondolnánk, de szinte minden hazai startup alkalmaz ilyen embert. Most, hogy egyre nehezebb munkaerőt találni és egyre nagyobb a fizetési verseny is, nagyon fontossá válhat ez a pozíció az alkalmazottak megtartásában.
Hogyan lehetek…? Egyelőre nincs Mood Manager képzés vagy szak. Az ilyen pozíciókra igazi energiabombákat keresnek, akik mindig tudnak mosolyogni és kreatívan állnak a problémákhoz. Ne gondoljuk, hogy ez egy álommeló: kevés olyan ember van, akinek az év minden napján félig tele van a pohár és bármikor képes a búvalbélelt kollégákat felvidítani.


User Experience - Felhasználói élménytervező


Ő az, aki egy - a vezetőknek és a marketingeseknek már nagyon tetsző - honlap indulása előtt elmondja, miért nem fog hatékonyan működni. Persze nem ilyen egyszerű, de ő elemzi a weboldalt vagy az online áruházat és megmondja, hol legyen a menüsor, mi legyen az elnevezése a pontoknak (például rólunk vagy a cégről). Mindezt egy fókuszcsoporttal is megvizsgálja, hogy az is kiderüljön a „vásárlás” gomb kék vagy zöld legyen.

Szükségem van rá a cégemben? Reklám- és médiaügynökségeknek nélkülözhetetlen, de egy forgalmasabb webshop üzemeltetésénél is érdemes alkalmazni uexeket, mert mindig lehet csiszolni, fejleszteni az oldalon.
Hogyan lehetek…? Ez a feladatkör egy komplex embert kíván. Marketinges tapasztalat, üzleti érzék és programozói tudás is szükséges hozzá.

Ha még több szakmára vagy kíváncsi, lapozz tovább!
Árfolyamok

EUR: 312.66CHF: 288.71USD: 286.63
 
Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Havi 1 millió forint felett keresnek a menő informatikusok

Tízből négy startup cég szerint nehezebb lett az utóbbi egy évben a szoftverfejlesztők megtalálása. A leghatékonyabb eszköz pedig a személyes kapcsolatrendszer megmozgatása. A legkeresettebbek között a Java és .Net fejlesztők, az UX ...
Tovább >>
Károly világa

Mitől jók az osztrákok?

Ausztria a világ egyik legsikeresebb országa. Ezt nemcsak számtalan nemzetközi felmérés bizonyítja, hanem egyre több fiatal (és nem annyira fiatal) magyar, aki a Lajta folyón túlra költözik. ...
Tovább >>