Drámaian megváltoztatja Manhattan képét New York legújabb felhőkarcolója, a Madison Square Park Tower, ami bár csak jövőre készül el teljesen, a benne lévő lakások 70 százaléka már elkelt. A Business Insider bekukkanthatott az egyik 20 millió dolláros luxus apartmanba, ahol a majdnem 6 milliárd forintos vételárért 360 fokos panoráma is jár a 430 négyzetméteres lakáshoz. Ahogy a képek mutatják, az 56. emeleten elsőre szinte mindenkit elfog a tériszony. De valószínűleg ez az, amit bárki szívesen megszokna.

Új aranyvásárlási láz tört ki: az oroszok és a kínaiak az elmúlt egy évben tucatnyi tonnát vásároltak: Más jegybankok pedig hazatelepítik a készleteiket, így tesznek a németek és az osztrákok. Világszerte 33 ezer tonna arany szolgál állami és banki célú értékmegőrzésre, további 38 ezer tonna magánbefektetésre. Régiónkban a magyar aranytartalék a legkevesebb, mindössze 3,1 tonna, míg a Szlovákoknak például tízszer ennyi nemesfémjük van.

A reklámadó megduplázásával a kormány akarva-akaratlanul, de egyértelműen a multinacionális cégeket hozza még jobb helyzetbe a hazai tartalomszolgáltatók kárára. A hazai reklámpiacon 40 százalék fölött van már a közösségi oldalak és a honlapok árbevétele.


Megküldte az értesítést a brit kormány a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról, hivatalosan elindítva az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséhez vezető folyamatot.

Nem zárják be a Közép-európai Egyetemet (CEU) semmilyen körülmények között, a tudományos programok folytatódnak – mondta az intézmény elnök-rektora. Michael Ignatieff kijelentette: Budapest az „otthonuk”, és itt akarnak maradni.

Árfolyamok

EUR: 310.03CHF: 289.79USD: 288.83
 
Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Erasmussal külföldi szakmai gyakorlatra

A közbeszédben az Erasmus egyet jelent a külföldi egyetemi, főiskolai tanulmányokkal. Pedig valójában az EU által finanszírozott mobilitási program ennél sokkal többről szól. Például szakmai gyakorlatra is mehetnek fiatalok a szakké...
Tovább >>
Károly világa

Egy sokat mondó előadás

A minap Eddie Izzard lépet fel a Budapesti Kongresszusi központban. Az angol stand-up előadó az egyetlen olyan humorista, aki komolyabb hollywoodi filmes támogatás nélkül lett világsztár. ...
Tovább >>