Írta: Haszon - Készült: 2017. január 11.

Decemberben olyan kevés hó esett a svájci Alpokban, mint az előző száz évben egyszer sem, ezért gyenge síszezonra készülnek.


Ez már sorozatban a harmadik év, amely nem kedvez a téli sportok szerelmeseinek. A síelésre alkalmas időszak egy hónappal lett rövidebb az 1970-es évekhez képest, és a helyzet, a klímaváltozás hatására tovább romolhat: a hóhatár a század végére 500-700 méterrel is feljebb húzódhat. A svájci Alpokat évente 3 millióan keresik fel síelés céljából, de a mostani szezon foglalási adatai visszaesést mutatnak.


Árfolyamok

EUR: 308.25CHF: 289.24USD: 290.17
 
Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Havi félmilliós fizetés vár facility managerként

Az elkövetkező két évben több mint 300 ezer négyzetméter új irodaépület jelenik meg a piacon Budapesten – derül ki a 2016-os Ingatlan Évkönyv című kiadványból. A fejlesztések felpörögtek, az új irodaházakhoz pedig az üzemeltetésben jártas szakemberek kellenek, akiket a nemzetközi szaknyelvben facility managernek hívnak. Kik is ők valójában? Hol tanulhatják ki a szakmát? Mekkora fizetéssel számolhatnak itthon és külföldön. Hamarosan indul egy képzés, amit az osztrák munkaerőpiacon is elfogadnak....
Tovább...