Kartelleztek az ingatlanközvetítők

Írta: Haszon - Készült: 2017. január 11.

Összesen mintegy 76 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal két ingatlanközvetítőre, a Duna House-ra és az Otthon Centrumra.


A bírságot azért szabta ki a hivatal, mert éveken át összehangolták árpolitikájukat, és bizalmas üzleti információkat osztottak meg egymással. A két cég piaci részesedése a jogsértések kezdetén csekélyebb volt, de az évtizedes kartellezésnek köszönhetően végül meghatározóvá vált.

A vizsgálat során megállapították, hogy a DHF és az általa létrehozott ingatlanközvetítői hálózat tagjai közötti, valamint az OCH és az általa létrehozott ingatlanközvetítői hálózat tagjai közötti szerződések meggátolták (vagy tiltással, vagy szankciók alkalmazásával) a franchise partnerek szabad árképzését, illetve megtiltották egymás területén az ügyfélszerzést. A bírságot csökkentette, hogy a két vállalat hajlandó volt egyezségi megállapodást kötni, emiatt a büntetés 30 százalékát elengedték.
Árfolyamok

EUR: 310.03CHF: 289.79USD: 288.83
 
Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Erasmussal külföldi szakmai gyakorlatra

A közbeszédben az Erasmus egyet jelent a külföldi egyetemi, főiskolai tanulmányokkal. Pedig valójában az EU által finanszírozott mobilitási program ennél sokkal többről szól. Például szakmai gyakorlatra is mehetnek fiatalok a szakké...
Tovább >>
Károly világa

Egy sokat mondó előadás

A minap Eddie Izzard lépet fel a Budapesti Kongresszusi központban. Az angol stand-up előadó az egyetlen olyan humorista, aki komolyabb hollywoodi filmes támogatás nélkül lett világsztár. ...
Tovább >>