Reggel futás és jóga a tengerparton, majd átöltözés, aztán irány robogóval a közösségi iroda. Ott 6–8 óra munka, esti séta közben naplemente a tengerparton. Majd egy kis közösségi program és lefekvés. Ki ne szeretne ilyen munkanapot? Kun Eszter így mesélte el utóbbi három hónapját, amikor Thaiföldön élt és dolgozott. Budapesten, a Kaptár közösségi irodában értük utol december elején, de soraink megjelenésekor már Bali szigetén dolgozik. Ő mutatja be a 21. század új létformáját, a digitális nomádok életét. Hogyan lehet ebbe becsatlakozni?

Teljesen normális, hogy az ember kimerültnek érzi magát egy hosszú, stresszes munkanap után, mint ahogy az is, ha egy húzós időszakot követően kell a hosszabb kikapcsolódás. Amikor azonban a fáradtság állandósul, és elveszítjük a munka iránti lelkesedésünket, valamint egyre inkább eluralkodik rajtunk a cinizmus, akkor ez már a kiégés előszele, ami pedig nem csak a hatékonyságunkat rontja, de hosszú távon károsítja az agyunkat és az érrendszerünket is.

A jó főnök egyik ismérve, hogy tud bánni az embereivel, és képes elérni, hogy a kollégák a vállalkozás érdekében hatékonyan működjenek együtt. Ehhez fontos a rendszeres és korrekt teljesítményértékelés, ami remek alkalom a jó teljesítmény elismerésére, valamint a problémák azonosítására, a gyengeségek kijavítására. A teljesítményértékelésnek is meg vannak a szabályai, és sokat elmond egy vezetőről, hogy tisztában van-e ezekkel.   

HBLF

A legtöbb cégvezető és vállalkozó arról panaszkodik, hogy egyre nehezebb jó munkaerőt találni. Az embernek sokszor az az érzése, hogy az elkötelezett, szorgalmas és okos emberek szinte eltűntek.

Az állásinterjúkon jó esetben eljön az a pillanat, amikor a bérezéssel kapcsolatban is meg kell állapodni a munkáltatóval. Az alábbi 8 kérdést mindenképp tisztázza az interjú során.

Mi a jó vezetés receptje? Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy cég irányítójának? Megtanulható vagy születni kell rá? Fontos kérdések, hiszen ahogy egy hajó sorsa a kapitánytól függ, úgy egy cég jövője is a vezetőjén múlik. Összegyűjtöttük, hogy mitől lesz jó, sikeres egy főnök.

Mindenki szeretne többet keresni, és ha nem kötött bértábla szerint dolgozunk, vagy a munkaszerződésünk nem rögzíti előre a soron következő emeléseket, akkor bizony nekünk magunknak kell lépni.
HBLF

Árfolyamok

EUR: 309.91CHF: 289.57USD: 285.37
 
Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Erasmussal külföldi szakmai gyakorlatra

A közbeszédben az Erasmus egyet jelent a külföldi egyetemi, főiskolai tanulmányokkal. Pedig valójában az EU által finanszírozott mobilitási program ennél sokkal többről szól. Például szakmai gyakorlatra is mehetnek fiatalok a szakké...
Tovább >>
Károly világa

Mégis szurkoljunk Donald Trumpnak?

Hét éven keresztül éjjel nappal azt sulykolták a republikánusok a választópolgárok fejébe, hogy az Obamacare-nek nevezett amerikai betegbiztosítási rendszer „az ördögtől való”. ...
Tovább >>