A legtöbb cégvezető és vállalkozó arról panaszkodik, hogy egyre nehezebb jó munkaerőt találni. Az embernek sokszor az az érzése, hogy az elkötelezett, szorgalmas és okos emberek szinte eltűntek a munkaerőpiacról, és csak a használhatatlanok maradtak. Ebben a helyzetben a meglévő, jó kollégák megtartása létkérdés. Ehhez azonban kell a profi bérpolitika, ami nem egyenlő a borítékok vastagságával, mert az sem mindegy, hogy hogyan emel bért, vagy éppen hogyan értékeli a kollégák teljesítményét egy vezető. Mert bizony, jól kereső munkatársak is tudnak rosszul dolgozni.

Az állásinterjúkon jó esetben eljön az a pillanat, amikor a bérezéssel kapcsolatban is meg kell állapodni a munkáltatóval. Erre érdemes alaposan felkészülni, mert egy-egy apróságon százezrek, milliók is múlhatnak éves szinten. Az alábbi 8 kérdést mindenképp tisztázza az interjú során.

Mi a jó vezetés receptje? Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy cég irányítójának? Megtanulható vagy születni kell rá? Fontos kérdések, hiszen ahogy egy hajó sorsa a kapitánytól függ, úgy egy cég jövője is a vezetőjén múlik. Összegyűjtöttük, hogy mitől lesz jó, sikeres egy főnök.


Mindenki szeretne többet keresni, és ha nem kötött bértábla szerint dolgozunk, vagy a munkaszerződésünk nem rögzíti előre a soron következő emeléseket, akkor bizony nekünk magunknak kell lépni.

Előfordult már, hogy előállt a cég eladásait az egekbe röpítő ötlettel, zseniálisnak gondolt szervezési javaslattal, ám főnöke csak hümmögött? Mielőtt azonnal benne keresné a hibát, gondoljon arra, milyen fontos a tálalás. Öt trükköt mutatunk be, amelynek segítségével felettese biztosan vevő lesz javaslataira.

Néma gyereknek anyja se érti a szavát – tartja a mondás, csakhogy ezúttal a főnökkel kéne szót érteni. Magától csak kevés vezető ismeri fel, hogy munkatársának konkrét oka van az elégedetlenségre. De hogyan beszéljük ezt meg anélkül, hogy rossz benyomást keltenénk?

Nem ismerjük telefonpartnerünket, ő sem minket. Néhány másodperc alatt mégis olyan kapcsolatot kell teremteni, hogy ne csapja ránk a telefont. A hideghívás még a digitális korszakban sem veszített jelentőségéből. Sokan remegő kézzel nyúlnak a telefonhoz, mások kihívást látnak ebben és beletanultak. Hogyan lehet ügyesen „hideghívni”?



Árfolyamok

EUR: 308.25CHF: 289.24USD: 290.17
 
Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Havi félmilliós fizetés vár facility managerként

Az elkövetkező két évben több mint 300 ezer négyzetméter új irodaépület jelenik meg a piacon Budapesten – derül ki a 2016-os Ingatlan Évkönyv című kiadványból. A fejlesztések felpörögtek, az új irodaházakhoz pedig az üzemeltetésben jártas szakemberek kellenek, akiket a nemzetközi szaknyelvben facility managernek hívnak. Kik is ők valójában? Hol tanulhatják ki a szakmát? Mekkora fizetéssel számolhatnak itthon és külföldön. Hamarosan indul egy képzés, amit az osztrák munkaerőpiacon is elfogadnak....
Tovább...