Néma gyereknek anyja se érti a szavát – tartja a mondás, csakhogy ezúttal a főnökkel kéne szót érteni. Magától csak kevés vezető ismeri fel, hogy munkatársának konkrét oka van az elégedetlenségre. De hogyan beszéljük ezt meg anélkül, hogy rossz benyomást keltenénk?

Nem ismerjük telefonpartnerünket, ő sem minket. Néhány másodperc alatt mégis olyan kapcsolatot kell teremteni, hogy ne csapja ránk a telefont. A hideghívás még a digitális korszakban sem veszített jelentőségéből. Sokan remegő kézzel nyúlnak a telefonhoz, mások kihívást látnak ebben és beletanultak. Hogyan lehet ügyesen „hideghívni”?

Szokatlan helyzet előtt állnak a magyar vállalkozók és munkaadók. Eddig szinte főúri kegyet gyakorolva lehetett munkát adni, embereket meneszteni, hiszen minden állásért szinte sorban álltak a jelentkezők. Ma a munkaerő megtartása, hosszú távú elkötelezése az új toborzási csodaeszköz. A kulcs a gondoskodó hozzáállás, ami sokszor kevesebb pénzbe kerül, mint amekkora hasznot hoz.


Miként érhetjük el, hogy időbeosztásunk hatékony legyen? Megoldást sokan kínálnak különféle „csalhatatlan” módszerek, sikerkönyvek, mesterkurzusok és csodaszoftverek formájában. De akinek mindezek nem váltak be, annak mutatunk most megoldást – egyszerű magyarázattal körítve.

Melyik a legnagyobb újmunkahely-teremtő ágazat Magyarországon az autógyárakon kívül? Erre nyilván kevesen tudják a választ: az ssc-k. A rövidítés a multi- szolgáltatóközpontokat rejti, ezek diplomás fiatalok tízezreit szívták fel. Milyen itt dolgozni? Nézzünk be a kulisszák mögé!

Sokan azt hiszik, bőven elég szakmailag felkészülni egy üzleti tárgyalásra. A jó eredményhez azonban a taktika és az ember-ismeret egyaránt fontos. Praktikus összefoglalónk ebben segít.

Ne maradjon túl sokáig az élen egy csúcsvezető, mert ezzel árt a cégnek. Ezt javasolják menedzsment tanácsadók. Száz meghatározó hazai cégnél vettük nagyító alá, ki mikor került ügyvezetői vagy vezérigazgatói posztra. Megnéztük, hol alkalmaznak a multik magyarokat első számú vezetőként – és hol nem adnak ilyen lehetőséget.

Árfolyamok

EUR: 309.67CHF: 288.8USD: 288.68