Közeledik a várva várt földrengés: az amerikai jegybank tanácsának legfrissebb jegyzeteiből kiolvasható, hogy a FED „elég hamar” (fairly soon) kamatot fog emelni.

A Magyar Telekom Igazgatósága a 2016. üzleti év után részvényenként 25 forint osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek. Ez jelentős növekedés a 2015-ös 15 forinthoz képest, ám a 2010-2012-es összeg mindössze fele.

Egyre bővül az igénybe vehető adókedvezmények mértéke és köre, ám bizonyos esetekben nem is annyira egyértelmű, hogy ki, milyen mértékű adókedvezményre jogosult.


Ne az interneten, hanem élő alkusznál kössünk síbiztosítást. Ha a pályán balesetet okoztunk, csak szakértői segítség után írjunk alá bármit is. Egyebek mellett ezt javasolja téli síeléses pihenésre indulóknak Oroszlán Zsuzsa biztosítási szakjogász. Azért sem árt a körültekintés szerződés kötése előtt és a sípályán, mert ha egy jól kereső külföldinek okozunk sérülést, nagyon rosszul járhatunk.

2050-re Kína lesz a világ legnagyobb gazdasága, az Egyesült Államok pedig visszaesik a második helyre, nem sokkal lemaradva tőle pedig ott lesz India. Legalábbis ezt prognosztizálja a Price Waterhouse (PwC) tanácsadó cég legfrissebb – A világ 2050-ben című – előrejelzése. A legnagyobb vesztes azonban az Európai Unió.

A magyar háztartások átlagos nettó vagyona 15,6 millió forint volt 2014-ben a Központi Statisztikai Hivatal szerint.

Az UniCredit Group 11,8 milliárd eurós veszteséget érhetett el 2016-ban, és tőkehelyzete az előírt szint alá eshetett.Árfolyamok

EUR: 308.58CHF: 289.77USD: 291.28
 
Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nem ígérnek hűséget a tinik leendő főnöküknek

Barátkozós főnököt szeretnének, lendületet és tanulást ígérnek, rugalmas munkaidőben, vidám csapattal és inspiráló környezetben dolgoznának a Z generáció tagjai - derül ki a Monster.hu állásportál és a Future Work Festival közös gyorsfelméréséből. Az 1996 után született generáció válaszai arra is rávilágítottak, hogy a fiatalok fizetésről alkotott elképzelése még mindig magasan túlszárnyalja a realitást. ...
Tovább...