Egy vagyont kap az USA leendő külügyminisztere

Írta: Haszon - Készült: 2017. január 06.

180 millió dollár (53 milliárd forint) lelépési pénzt kap volt munkáltatójától, az ExxonMobil olajcégtől Rex Tillerson, Donald Trump leendő külügyminisztere. 

A megállapodás akkor lép életbe, amikor a szenátus megszavazza a kinevezését. A hatalmas összeg 42 évi munkaviszony után jár, és tíz év alatt, egyenlő részletekben fizetik ki egy a Tillerson pénzét kezelő befektetési alap részére. Az összeférhetetlenség miatt az üzletember vállalta, hogy eladja meglévő 600 ezer ExxonMobil részvényét, aminek értéke jelenleg 56 millió dollár. A megállapodás feltétele, hogy Tillerson a következő 10 évben nem vállal munkát más olaj- vagy gázipari cégnél. Az üzletember vagyonát a Forbes 330 millió dollárra becsüli, ezzel a harmadik leggazdagabb lesz Trump miniszterei között.

 

Árfolyamok

EUR: 308.58CHF: 289.77USD: 291.28
 
Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nem ígérnek hűséget a tinik leendő főnöküknek

Barátkozós főnököt szeretnének, lendületet és tanulást ígérnek, rugalmas munkaidőben, vidám csapattal és inspiráló környezetben dolgoznának a Z generáció tagjai - derül ki a Monster.hu állásportál és a Future Work Festival közös gyorsfelméréséből. Az 1996 után született generáció válaszai arra is rávilágítottak, hogy a fiatalok fizetésről alkotott elképzelése még mindig magasan túlszárnyalja a realitást. ...
Tovább...