A NAV készíti az adóbevallást

Írta: F.N. - Készült: 2017. január 09.

Ha a személyijövedelemadó-bevallás még nem is söralátét méretű, a legtöbb adózónak, 3,8 millió főnek már nem szükséges vesződnie a kitöltésével: megcsinálja helyettük az adóhatóság.

Az erről szóló tájékoztatót mától postázzák. Az adatlapot ellenőrizni, illetve szükség esetén az egyéb jövedelmeket feltüntetni azonban mindenkinek magának kell majd. Az ügyfélkapu-hozzáféréssel rendelkezők ezt már március 15-től megtehetik, a többiek kérhetik az Adó- és Vámhivataltól, hogy levélben juttassa el hozzájuk a kitöltött dokumentumokat. Az egyéni vállalkozóknak, az őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek továbbra is maguknak kell kitölteniük a bevallást, mivel az ő valamennyi szükséges adatuk nem áll a NAV rendelkezésére.

 

Árfolyamok

EUR: 308.58CHF: 289.77USD: 291.28
 
Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nem ígérnek hűséget a tinik leendő főnöküknek

Barátkozós főnököt szeretnének, lendületet és tanulást ígérnek, rugalmas munkaidőben, vidám csapattal és inspiráló környezetben dolgoznának a Z generáció tagjai - derül ki a Monster.hu állásportál és a Future Work Festival közös gyorsfelméréséből. Az 1996 után született generáció válaszai arra is rávilágítottak, hogy a fiatalok fizetésről alkotott elképzelése még mindig magasan túlszárnyalja a realitást. ...
Tovább...