A globális felmelegedés hatására a Föld jelentős részét borító jégtakaró mérete folyamatosan csökken, aminek egyenes következménye a tengerszint emelkedése. A National Geographic számításai szerint 66 méterrel nőne meg a tengerszint akkor, ha a Föld teljes jégtakarója elolvadna. Ez átrajzolná a szárazföldek képét, és emberek tízmillióinak lakhelyét borítaná víz. A látványos videó azt mutatja meg, hogy milyen lenne a világunk ezután.

Önjáró robotok lephetik el hamarosan az utcákat, automatizálva a házhozszállítás leginkább munkaerő-igényes fázisait. A Mercedes és az észt Starship Technologies cég közösen fejleszt és tesztel olyan megoldásokat, ahol a német gyártó furgonjaiból két mérföld sugarú körben robotok kézbesítik a csomagokat.


Kim Jong Un végig mosolygott, amikor egy propagandafilmet vetítettek le neki, melyben bemutatták, hogyan bombázná le Észak-Korea az Amerikai Egyesül Államokat. A videót természetesen hatalmas ováció, vastaps kísérte.

Putyin orosz elnök a Balti-tengerre küldte a Dimitri Donszkoy nevű tengeralattjáróját, mely a világ legnagyobb ilyen hajója. Mindezt puszta erőfitogtatásból, ugyanis ott túl sekély a víz ennek a monstrumnak.  Az óriás 120 napig tud a víz alatt maradni 160 emberrel, 200 rakétát hord, ezek közül 20 atomfegyver, amelyeknek hatótávolsága 8000 kilométer. 175 méter hosszú és 60 kilométeres sebességgel megy a víz alatt.

A repülőgépgyártók bemutatták elképzeléseiket arról, hogy milyen lesz a jövő utastere.

 A norvég Stad-félsziget kemény klímája miatt jelentős akadály a norvég kereskedelmi hajózás számára, ugyanis ez a világ egyik legveszélyesebb part menti hajózási útvonala. Ezért azt tervezik, hogy itt építik meg a világ első hajók számára készülő alagútját. A földalatti csatorna 1700 méter hosszú lesz, a norvég kormány a költségeket 1 milliárd norvég koronára (34 milliárd forint) becsüli.   

Alkategóriák

Árfolyamok

EUR: 312.66CHF: 288.71USD: 286.63
 
Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Havi 1 millió forint felett keresnek a menő informatikusok

Tízből négy startup cég szerint nehezebb lett az utóbbi egy évben a szoftverfejlesztők megtalálása. A leghatékonyabb eszköz pedig a személyes kapcsolatrendszer megmozgatása. A legkeresettebbek között a Java és .Net fejlesztők, az UX ...
Tovább >>
Károly világa

Mitől jók az osztrákok?

Ausztria a világ egyik legsikeresebb országa. Ezt nemcsak számtalan nemzetközi felmérés bizonyítja, hanem egyre több fiatal (és nem annyira fiatal) magyar, aki a Lajta folyón túlra költözik. ...
Tovább >>